Sarajevo Fashion Week dešavanja i aktuelnosti...

U nedjelju 21.12. u 12 sati u poslovnom centru UNITIC promoviran je BH brend AR namjenjen uspješnoj poslovnoj ženiModna konfekcija Borac i gospodja Amela Radan krunisali su svoju osmogodisnju suradnju kolekcijom Borac by AR namijenjenu poslovnoj suvremenoj zeni.
AR kao mjerna jedinica simbolicno predstavlja inicijale idejnog tvorca modne menadzerice Amele Radan, modne ikone i autoriteta na prostorima regiona i sire. Ideja je rodjena iz razmisljanja o zivotu s mjerom, o zeni s mjerom, o toj nevidoljivoj ali veoma vaznoj cinjenici koja znaci zivot sa stilom.

Kolekcija je namjenjena zeni koja nema vremena za gubljenje zagledana u garderober. Takva zena je od jutra do mraka u pokretu, od nje se ocekuje da u svakom trenutku izgleda lijepo i da je njena odjevna kombinacija prilagodjena dnevnim obavezama. Iz tog razloga imperativ ove kolekcije je udobnost, sto ju uz prikladan asesoar kameleonski prilagodjava datoj situaciji.

Kolekcija je segmentirana u crnoj, crveno-crnoj boji i vecernjoj kolekciji od cipke.

Dio kolekcije Borac by AR je izvanredna kolekciju nakita arhitektice Nermine Begović. Njen rad je poznat kao posebna linija nakita “NB gold line”, rađena u jedinstvenoj kombinaciji keramike, zlata i kristala Swarovski prikazana na Sarajevo Fashion Week-u,u Beču, Londonu, Dubrovniku, Ljubljani, Novom Sadu, Slijema na Malti, itd. U ovoj izvanrednoj kolekciji nakita kombinira srebro, crnu keramiku i Swarovski kristale u nekoliko klasičnih tonova i boja.

Nakon uspjesnog predstavljanja kolekcije Borac by AR na Tirana Fashion Week-u i Evropskom festivalu dizajna u Sarajevu, koja je izazvala veliki interes kako u BiH tako i u sirem regionu, nametnula se potreba istrazivanja trzista putem organiziranja Showroom-a. Ovo je prvi put u BiH da se na ovaj nacin pristupa plasiranju domaceg brenda sto je i dokaz ozbiljnosti projekta I zelje da ovaj BH brend postane prepoznatljiv po svojoj kvaliteti I udobnosti u cijelom svijetu.
Takodjer Showroom omnogucava zeni da direktno ucestvuje u finaliziranju modela i sugerira promjene kako bi model prilagodile svojim potrebama i u isto vrijeme uzivale osjecajuci mekocu i punocu materijala sto ce dodatno upotpuniti njihovu samouvjerenost.

Prezentacija

Preuzmite prijavu

Izdvajamo!

Posljednje novosti

Newsletter